TALLER DE CULTURA
TALLER DE TALLERS
El TALLER DE TALLERS és el projecte que més força pot agafar en l'associació. Fins avui ens hem dedicat a compartir eines per a fomentar el pensament crític i la reflexió, però ens sembla essencial parlar també del mètode pedagògic que utilitzem per a desenvolupar els tallers que trobeu en aquest blog.
Aquí, doncs, us proposem desenvolupar al llarg de diverses sessions un taller sobre una temàtica que sigui del vostre interès. El paquet consta de sessions teòrico-pràctiques on treballarem el mètode de la pedagogia en el joc, prendrem exemples del nostre ideari, exemplificarem tallers ja desenvolupats i els desgranarem per entendre com s'estructures i el perquè de tot plegat. Posteriorment ens centrarem en desenvolupar conjuntament un taller que es basi en aquest model pedagògic i ens serveixi per aprendre alhora que divulgar-ne el contingut.
Què necessitem? Sols un camp d'interès! Si, per exemple, ens preocupa la situació colonial a l'Àfrica i, en específic, l'extracció de Coltan al Congo investigarem plegades sobre aquest conflicte i mirarem de pensar totes les parts per a fer-ne un taller que ens permeti entendre el procés, criticar-lo i buscar-ne alternatives i, tan de bo, solucions.
Per fer-nos una idea dels tempos d'aquest Taller de Tallers, consta de, mínim, 4 sessions que dividirem en:
1- Mètode de la Pedagogia en el Joc. Per què, com i per a qui?
2- Informació, pensament crític, formats i enfoc del contingut.
3- Desenvolupament del format i aplicació del contingut.
4- Test divulgatiu i paràmetres de valoració del resultat.
Tot és adaptable i revisable en funció de les vostres possibilitats temporals i materials, el que hem descrit fa un moment sols és orientatiu per fer-nos una idea de com podria ser aquest Taller de Tallers.
Si voleu desenvolupar idees, si necessiteu suport per a plasmar-les en formats dinàmics, si voleu múscul per a aprofundir en continguts o si us interessa participar de l'emocionant món de la divulgació i la pedagogia no ho dubteu! Fem un Taller de Tallers, ens ho passarem bé, aprendrem i crearem una càpsula que podrem replicar i anar enfortin durant molts anys!
PEDAGOGIA
OBJECTIU
OBJECTIU
Poder desenvolupar, mitjançant la pedagogia en el joc, un taller sobre una temàtica d'interès col·lectiu comprenent la base estructural del model educatiu i proposant estratègies de format, contingut i divulgació.
Aproximar a qui participi en el taller al fabulós món tallerista i passar de la reflexió a la materialització de propostes concretes de com abordar els conflictes que ens envolten.
POTENCIADORS
POTENCIADORS
· Treball en equip i cooperació.
· Estratègia i concens en situacions diverses.
· Empatia i respecte en debats reduïts.
· Comprensió dels models pedagògics existents.
· Creativitat i materialització en tallers d'àmbit educatiu.
METODOLOGIA
METODOLOGIA
El Taller de Tallers consta de diverses sessions on es desgranarà l'estructura interna dels tallers que proposem per a poder comprendre'n bé el conjunt i, posteriorment, aplicar-lo a noves realitats adequades als interessos col·lectius que hi treballem.
PARTICIPANTS
El taller s'estructura mitjançant sessions relacionades i, per millorar-ne l'agilitat, es recomana per grups petits:
ENTRE 5 i 15 PERSONES
Si el grup interessat fos més nombrós podríem fer-ne dos o tres de paral·lels per a augmentar les places o fer el taller per fases diferenciades.
TEMPS DE TALLER
El taller en global necessita:
4 SESSIONS (Mínim)
D'ENTRE 2h i 2h30min.
Ja que és un projecte global de creació és necessària un treball exhaustiu en cadascuna de les fases proposades. Per això està pensat per parts que es poden anar treballant al llarg de les setmanes i en funció de la disponibilitat i els ritmes.
VALOR I COST
Com tots els tallers que proposem des de l'associació aquest també funciona amb el mètode de:
TAQUILLA INVERSA
Així que el preu va en funció de les vostres possibilitats amb:
AMB UN MÀXIM DE 100€
PER SESSIÓ
No es permet pagar més del valor màxim, així que parlem de 0-100€ per sessió en aquest cas.
Els beneficis són per ajudar a seguir divulgant i denunciant. Millorar tallers i construir-ne de nous.