top of page

CASAL JOVE DEL CARMEL, BARCELONA

El Casal Jove del Carmel sembla l'espai ideal per desenvolupar una mica més el taller "Terra Esborrada" que tants moments ja ens ha permès compartir!

Aquí podem assistir a una conjunció d'orígens, religions i ideologies tant rica que permet al debat prendre una volada molt interessant! Tal i com expliquem en el taller, Palestina (de la mateixa manera que tot l'orient pròxim, Síria per exemple) té una història apassionant a més de ser l'origen de gran part de la nostra herència cultural.

Ara mateix i des de fa més de 70 anys Israel [de la mà de paisos Europeus com Anglaterra i França, i dels sempre protagonistes imperials Estats Units d'Amèrica del Nort] en persegueix i qüestiona l'origen àrab. Com bé se sap tan Cristianes com Musulmanes comparteixen territori sagrat, i la religió jueva, lògicament, no n'és excepció.

 

Tinguérem la sort, doncs, de compartir una sessió on la complexitat d'orígens afavoria molt el debat entre els punts de vista catòlic, islàmic i jueu. Això ens va fer entendre molts punts de vista diferents, fent créixer el grup tallerista i aprenent sobre aquesta gran terra multicultural, Palestina.

bottom of page