top of page

ARTS SANTA MÒNICA - GENTRIFICACIÓ EN POSTPANDÈMIA

Aquest 2022 ve carregat de novetats! Aquest mes de Maig hem estrenat el taller "GENTRIFI-QUÈ?!" però amb variacions que de ben segur us interessaran, doncs l'hem adaptat a la situació post-pandèmica que vivim avui en dia. 

L'Estat d'Alarma que es va assumir durant la COVID'19 ha deixat al descobert moltíssimes situacions de violència sistèmica: Controls policials racistes, augment desorbitat del cost de vida, agreujament de la violència de gènere dins les llars (ara presons d'on no pots escapar), danys psicològics gravíssims, aïllament i solitud en persones grans, i un llarguíssim etcètere. 

És per això que l'Arts Santa Mònica va obrir uns espais de creació de contingut i va convidar a diversos col·lectius als seus grups de desenvolupament. En el nostre cas estem col·laborant en el grup de "Contraimaginarios" que treballa situacions de post-pandèmia, i ens van demanar si podíem adaptar el joc "clàssic" de Gentrificació a aquests tipus de situacions urbanes, administratives i socials. Naturalment la resposta no podia ser altra que un SÍ rotund! I així neix aquesta adpatació però que en realitat és una millora, del joc GENTRIFI-QUÈ?!.

Imagineu-vos que ens trobem en el nostre barri, decidint com gestionar-lo, construint infraestructures i debatint sobre què és el millor pel nostre entorn, de sobte comencen a sorgir conseqüències a les nostres decisions, hi ha desnonaments, violències, t'has de buscar la vida per saltar de barri a barri i sobreviure, això és el joc clàssic: enfrontar-se a la violència urbana diària. 

Ara bé, durant l'Estat d'Alarma la situació era MOLT més greu, totes les xarxes de suport mutu que havíem creat van veure's qüestionades, fiscalitzades, anul·lades. No teníem mitjans per parar desnonaments, érem controlades, militaritzades, tot passava per un "estat d'excepció" que només fèia visible el que el capitalisme és: un estat dictatorial al servei de la classe dominant.

 

A tota la situació gravíssima que ja vivíem en el joc clàssic li sumem l'enorme ventall de violències que la COVID va fer visible. 

Quines noves maneres d'organitzar-nos i combatre tenim en situació pandèmica? Com podem sostenir xarxes davant la militarització i el control social? Com pot ser que l'especulació surti beneficiada de l'Estat d'Alarma? Tot això i més en el nou taller "Gentrificació en situació Post-Pandèmica"!

Gentrifiquè Sta Mònica
Gentrifiquè Sta Mònica
Gentrifiquè Sta Mònica
Gentrifiquè Sta Mònica
Gentrifiquè Sta Mònica
bottom of page