top of page

SOBRE NOSALTRES

"Memòria, Lluita i Resistència, Taller de Cultura" és una associació cultural sense ànim de lucre fundada als anys '90 amb la voluntat única de divulgar i denunciar les estructures imperialistes que es desenvolupen arreu del món sàdic i pervers que vivim. A finals de dècada, gairebé tocant els 2000, l'associació es congela per falta de projectes i personal.

Al 2017, tornàvem a obrir-ne les portes per a recuperar l'essència lluitadora que ens carateritzava, tant necessària avui en dia i que corríem el risc de perdre.

El nostre camp d'afectació amb els tallers és el de l'educació i la pedagogia. A partir d'eines de sentit comú com el debat, el joc, la interacció i la cooperació presentem temàtiques sensibles silenciades en els mitjans de comunicació o dels àmbits de coneixement social i cultural; el genocidi a Palestina, els Processos de Gentrificació en els nostres pobles i ciutats, l'autoconeixement de la dona a partir del cicle de la menstruació, el sistema econòmic i vital Cubà, etc. 

Amb aquest mètode volem aproximar les ments inquietes a la reflexió i la conscienciació del dia a dia, però també recuperar les grans consignes de solidaritat i lluita contra l'imperialisme existent. Assenyalar, doncs, els noms propis que dicten el curs de la història actual i assolir les eines bàsiques per a poder enfrontar-nos-hi.

Això ho fem a partir de tres esferes d'afectació; els TALLERS PEDAGÒGICS, que trobareu el seu funcionament més abaix desglossat, FORMACIONS i creació de RECURSOS propis, que podeu trobar a l'espai en format blog en aquesta mateixa web. 

Som un col·lectiu obert i autogestionat, de múltiples perfils i accessible a qualsevol persona que vulgui viure l'experiència de divulgar, aprendre i compartir.

OBJECTIU
OBJECTIU

L'objectiu del col·lectiu Memòria, Lluita i Resistència es basa en la divulgació i la lluita a partir de la denúncia dels abusos imperialistes que campen impunes arreu del món.

Busquem fer visibles les trames que el sistema capitalista no permet que sorgeixin en les portades de diaris o telenotícies. 

PARTICIPANTS

Comptem amb diverses estructures de taller i dinàmiques específiques de cada tema d'interès. Com podreu comprovar, en cada taller es detalla el nombre de persones, que sol variar

ENTRE 6 i 50 PERSONES

En funció de la disponibilitat de membres per a la dinamització i els requeriments de la mateixa acotaríem les participants.

Per al debat proper i profund, l'ideal és un nombre més reduït, unes 15-20 persones. Però pot assumir-se en grups més grans sense problema. Les dinàmiques canvien però no en varia el resultat.

La franja d'edat és molt extensa i tenim experiència des de espais amb nenxs de 13 anys fins a tallers oberts en pobles:

ENTRE 13 i ... ANYS

POTENCIADORS
POTENCIADORS

Amb les activitats que proposem pretenem educar i fer créixer la nostra capacitat crítica i reflexió.

Busquem assolir conceptualment processos complexos de múltiples variables i reactivar les ments que tanta por fan a un sistema basat en l'alienació i l'obediència.

DURADA DELS TALLERS

El temps de sessió és específic per cada taller però, en general, es necessita:

D'ENTRE 1h30min  i 2h30min.

Ja que la primera part en tots els tallers es dedica al joc de taula/dinàmica grupal que ens requereix d'explicació i, sobretot, d'exemplificació de moviments necessaris per la interpretació i el debat posteriors que demanen un mínim d'una hora per a ser profitós.

METODOLOGIA
METODOLOGIA

El mètode pedagògic és vital per a poder assolir els objectius i educar els potenciadors. És per això que tota la proposta sempre es basa en la representació dels processos complexos. Això s'aconsegueix amb jocs de taula o dinàmiques de grup que permeten obtenir eines pràctiques per entendre les moltes variables que es proposen en la sessió/taller.

VALOR I COST

Tots els tallers que proposem funcionen amb el mètode de:

TAQUILLA INVERSA

Així que el preu va en funció de les vostres possibilitats amb:

MÀXIM DE 200€

No es permet pagar més del valor màxim, així que parlem d'entre 0€ i 200€ per cada taller. Sense compromís! :)

D'aquesta manera també se'ns valora la qualitat i comoditat com a factors essencials de la nostra feina.

Els beneficis són per ajudar a seguir divulgant i denunciant, ja que hi ha llocs de treball a mitja jornada i costos de creació, desenvolupament i posada a la pràctica de tots els tallers..

bottom of page