top of page

GENTRIFICACIÓ EN POSTPANDÈMIA

L'Estat d'Alarma que es va assumir durant la COVID'19 ha deixat al descobert moltíssimes situacions de violència sistèmica: Controls policials racistes, augment desorbitat del cost de vida, agreujament de la violència de gènere dins les llars (ara presons d'on no pots escapar), danys psicològics gravíssims, aïllament i solitud en persones grans, i un llarguíssim etcètere. 

És per això que l'Arts Santa Mònica va obrir uns espais de creació de contingut i va convidar a diversos col·lectius als seus grups de desenvolupament. En el nostre cas estem col·laborant en el grup de "Contraimaginarios" que treballa situacions de post-pandèmia, i ens van demanar si podíem adaptar el joc "clàssic" de Gentrificació a aquests tipus de situacions urbanes, administratives i socials. Naturalment la resposta no podia ser altra que un SÍ rotund! I així neix aquesta adpatació però que en realitat és una millora, del joc GENTRIFI-QUÈ?!.

Imagineu-vos que ens trobem en el nostre barri, decidint com gestionar-lo, construint infraestructures i debatint sobre què és el millor pel nostre entorn, de sobte comencen a sorgir conseqüències a les nostres decisions, hi ha desnonaments, violències, t'has de buscar la vida per saltar de barri a barri i sobreviure, això és el joc clàssic: enfrontar-se a la violència urbana diària. 

Ara bé, durant l'Estat d'Alarma la situació era MOLT més greu, totes les xarxes de suport mutu que havíem creat van veure's qüestionades, fiscalitzades, anul·lades. No teníem mitjans per parar desnonaments, érem controlades, militaritzades, tot passava per un "estat d'excepció" que només fèia visible el que el capitalisme és: un estat dictatorial al servei de la classe dominant.

 

A tota la situació gravíssima que ja vivíem en el joc clàssic li sumem l'enorme ventall de violències que la COVID va fer visible. 

Quines noves maneres d'organitzar-nos i combatre tenim en situació pandèmica? Com podem sostenir xarxes davant la militarització i el control social? Com pot ser que l'especulació surti beneficiada de l'Estat d'Alarma? Tot això i més en el nou taller "Gentrificació en situació Post-Pandèmica"!

PEDAGOGIA

OBJECTIU

Entendre com les situacions de violència urbana que vivim a diari en el capitalisme s'han agreujat, i molt, després de la normalització de l'Estat d'Alarma i la militarització que va comportar a les nostres vides. 

Poder identificar aquestes situacions i despertar l'esperit crític davant la vulneració de drets socials i la desinformació massmediàtica.

POTENCIADORS

· Coneixement sobre el nostre entorn.

· Conscienciació del que suposa un Estat d'Alarma i el poder que comporta per a la classe dominant.

· Debat i tractament de situacions complexes.

· Cooperació en grups petits.

· Experimentar situacions de violència urbana i social.

METODOLOGIA

La sessió consta de dues parts i s'inicia amb un joc de taula de creació pròpia.

Aquí sorgeixen i s'incorporen de manera inconscient els conceptes bàsics que es traballaran posteriorment en una interpretació acurada i un debat profund sobre les alternatives de combat que tenim des de l'autogestió.

PARTICIPANTS

El taller s'estructura mitjançant taulers que permeten diferents formats de grup.

ENTRE 16 i 50 PERSONES

Per al debat proper i profund, l'ideal són unes 20 persones. Però pot assumir-se en grups més grans sense problemes. La dinamització s'adaptaria als formats més extensos.

TEMPS DE TALLER

El taller en global necessita:

ENTRE 1h30min i 2h30min.

Doncs la primera hora es dedica al joc de taula que requereix d'explicació y, sobretot, exemplificació de mètodes i mitjans necessaris per la interpretació i el debat que demana entre mitja i una hora més.

VALOR I COST

Com tots els tallers que proposem des de l'associació, aquest també funciona mitjançant la:

TAQUILLA INVERSA

Així que el preu va en funció de les vostres possibilitats amb un

MÀXIM DE 150€

No es permet pagar més del valor màxim, així que parlem de 0 a 150€ per aquest taller. Sense compromís ni obligació.

Los beneficis són pera poder seguir creant tallers, divulgant i denunciant.

bottom of page