top of page

ARRELADES.

A NOSALTRES, A LA LLUNA, A LA SANG.

"Coses de dones". Quantes vegades hem sentit aquesta frase? Tot el reguitzell de processos biològics, psicològics, sociològics, afectius i energètics que construeixen el cicle menstrual reduïts a un estigma, a una indiferència establerta per la cultura capitalista i del patriarcat. El taller neix amb l'objectiu de trencar amb aquest motlle que defineix com ens informem, ens eduquem, què sentim i com ens vivim tot buscant espais per a l'intercanvi d'experiències i compartint eines que ens ajudin a aprendre a llegir-nos, cuidar-nos i estimar-nos.

El paradigma de la menstruació apareix amb la primera regla, on convertir-se en una dona esdevé un fet desagradable fins al punt que cal viure aquest moment tant important en les nostres vides amb incertesa, vergonya i silenci.  És per això que, en quant al seu funcionament, es planteja una doble dinàmica en funció de les edats de les persones participants creant així la possibilitat de convertir el joc en una eina per familiaritzar la canalla amb la importància de viure's, creixer i descobrir-se a un mateix sense prejudicis.

Aquest taller ha estat desenvolupat sense ànim de lucre i amb única voluntat divulgativa. Tots els beneficis econòmics que se'n puguin treure són per ajudar a seguir treballant i ampliar l'oferta i la qualitat de la informació donada. 

Tot el material emprat és de lliure descàrrega, així com el joc en sí mateix, però correspondria a una part parcial del taller. El seu ús aïllat pot no donar totes les eines esperades.

Us agraïm que confieu en nosaltres per compartir el taller i el coneixement. I, sobretot, per ajudar-nos a créixer i millorar.

PEDAGOGIA

OBJECTIU

Facilitar un espai de reflexió, intercanvi d'experiències, coneixements i crítica activa entorn el cicle menstrual per tal de desvincular-lo dels prejudicis i tabús establerts pel  sistema patriarcal dins el qual hem construïdes i educades.

Donar-nos l'espai per tornar a habitar els nostres propis cossos i aprendre a percebre i acompanyar el nostre ritme natural.

PARTICIPANTS

El taller s'estructura mitjançant 4 equips (d'una persona mínim) i 4 taulells per equip. 

ENTRE 4 i 20 PERSONES

En funció de la disponibilitat de membres per a la dinamització acotaríem els taulells i les participants.

POTENCIADORS

· Construcció d'un clima de complicitat entre els participants.

· Tractament inicial dels conceptes des d'una visió externa per després veure com incideixen en cadascú.

· Empatia i respecte en debats reduïts.

TEMPS DE TALLER

El taller en global necessita:

D'ENTRE 2h i 2h30min.

Ja que la primera hora i mitja es dedica al joc de taula  i el posterior espai d'intercanvi demana un mínim d'una hora per tal que tots els participants puguin compartir les seves inquietuds i/o experiències.

METODOLOGIA

La dinàmica consta de dues parts i s'inicia amb un joc de taula de creació pròpia. En el joc es treballarà amb conceptes de forma individual o en petit grup  que posteriorment seran compartits i treballats en una interpretació acurada i un debat profund.

En el cas de la canalla, es planteja un segon ús del material on el joc es converteix en un taulell de puzzle.

VALOR I COST

Com tots els tallers que proposem des de l'associació aquest també funciona amb el mètode de:

TAQUILLA INVERSA

Així que el preu va en funció de les vostres possibilitats amb:

MÀXIM DE 200€

No es permet pagar més del valor màxim, així que parlem de 0-200€ per aquest taller. Sense compromís! :)

D'aquesta manera també se'ns valora la qualitat i comoditat com a factors essencials de la nostra feina.

Els beneficis són per ajudar a seguir divulgant i denunciant, ja que hi ha llocs de treball a mitja jornada i costos de creació, desenvolupament i posada a la pràctica de tots els tallers..

DESCÀRREGUES

bottom of page