Memòria, Lluita i Resistència Taller de Cultura participa de l'estructura EIXAM, on compartim espai formatiu i laboral amb:

 

Arquitectura de Contacte i amb RUSC-Espai de Divulgació Universitari

  • LOGO

TERRA ESBORRADA; PALESTINA

La situació Palestina és de les més crues que actualment es viuen en el món. Un territori dividit geogràfica i socialment, un Apartheid propi d'estructures colonials que ens recorden a Sudàfrica o l'Amèrica del Nord que s'intensifica amb l'ocupació física del mapa per part de l'estat artificial d'Israel. Aquests fets, degut al proteccionisme americà i europeu, no apareixen als telenotícies ni als diaris a no ser que siguin massacres de vides impossibles de tapar pels mitjans de comunicació. Ara bé, aquesta violència "espectacular" (per a ser vista) de bombes, morts, sang, misils, etc. és la realitat palestina? Creiem que no. Més enllà de la brutalitat bèlica a la que ens acostuma el sistema imperialista que vivim es troben les mesures inhumanes de control, persecussió, qüestionament i tortura a la que sotmeten a la població àrab que perdura tant a la franja de Gaza com a Cisjordània. 

En aquesta proposta, doncs, investigarem els límits de la violència militar evidenciada per les Forces de Defensa d'Israel (FDI) en camps de refugiades palestines a Cisjordània (nord-est del territori) i posarem sobre la taula les mesures repressives, administratives, vitals i infraestructurals que, dia a dia, ofeguen les habitants palestines. Fent un recorregut històric i polític, així com geogràfic, de l'orient pròxim podrem entendre el perquè de l'interès imperialista en aquest punt del mapa mundial. Centrarem el debat al voltant de la resistència local que es duu a terme a l'est i, també, el que podem fer des d'aquí, Catalunya. 

Us agraïm que confieu en nosaltres per compartir el taller i el coneixement. I, sobretot, per ajudar-nos a créixer i millorar.

PEDAGOGIA

OBJECTIU

Conèixer el context, història i actualitat del "conflicte" palestí. Divulgar la situació inhumana a la que es sotmet al poble i descobrir, mitjançant el debat, les estratègies que podem dur a terme des d'aquí per ajudar a les persones que viuen l'infern colonial de l'orient pròxim.

PARTICIPANTS

El taller s'estructura mitjançant taulells de joc d'unes deu persones com a nombre ideal. Comptem amb 5 taulells disponibles, així doncs:

ENTRE 6 i 50 PERSONES

En funció de la disponibilitat de membres per a la dinamització acotaríem els taulells i les participants.

Per al debat proper i profund, l'ideal és un nombre més reduït, unes 15-20 persones. Però pot assumir-se en grups més grans sense problema.

POTENCIADORS

· Treball en equip i cooperació.

· Estratègia i concens en situacions complexes.

· Empatia i respecte en debats reduïts.

· Comprensió dels teixits urbans densos propis del territori.

TEMPS DE TALLER

El taller en global necessita:

D'ENTRE 2h i 2h30min.

Ja que la primera hora i mitja es dedica al joc de taula que requereix d'explicació i exemplificació de moviments necessaris per la interpretació i el debat que demanen un mínim d'una hora per a ser profitòs.

METODOLOGIA

La dinàmica consta de dues parts i s'inicia amb un joc de taula de cració pròpia. Aquí s'executen -inconscientment- els conceptes bàsics que es treballaran posteriorment en una interpretació acurada i un debat profund.

VALOR I COST

Com tots els tallers que proposem des de l'associació aquest també funciona amb el mètode de:

TAQUILLA INVERSA

Així que el preu va en funció de les vostres possibilitats amb:

MÀXIM DE 200€

No es permet pagar més del valor màxim, així que parlem de 0-200€ per aquest taller. Sense compromís! :)

D'aquesta manera també se'ns valora la qualitat i comoditat com a factors essencials de la nostra feina.

Els beneficis són per ajudar a seguir divulgant i denunciant, ja que hi ha llocs de treball a mitja jornada i costos de creació, desenvolupament i posada a la pràctica de tots els tallers..

DESCÀRREGUES

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now