top of page

CULTIVA'T, SOSTENIBILITAT I MONOPOLI

Els límits del sistema capitalista són reals, és la pròpia explotació la que comportarà el seu trencament. Això, però, no serà gratuït ni positiu. La producció capitalista devasta i extermina tot el seu entorn ja que es regeix per la lògica (il·lògica) de la producció per la producció, de l'acumulació "sense límits". I és entre cometes perquè aquests límits existeixen, els estem consumint a passos de gegant i no trigarem gaire en adonar-nos del greu impacte que en patim a nivell mental, alimentari, social i ecològic. 

En aquest taller us proposem descobrir el perquè dels nostres patrons de consum alimentaris. Per què podem menjar pebrots tot l'any? Com és que al supermercat es paga tan barata la verdura? Qui alimenta realment el món? Sabem d'on procedeix tot el que fiquem a la boca? Amb quines estructures de macroeconomia tenen a veure les nostres decisions aparentment microeconòmiques?

Aquí parlarem de producció, de monopoli, d'explotació, de isolació geogràfica, d'acumulació, exportació i circulació, de productes i capital. De mars de plàstic i tonelades de petroli. Però també d'alternatives, de retorn als orígens, de decreixement, de conscienciació, de permacultura, d'autonomia productiva i cooperativisme agrícola. 

Qüestiona la teva alimentació diària i veuràs que darrere el verd dels cartells i els logos "Bio" i "Eco" de Mercadona o Aldi s'amaga tota una cadena d'abús, extracció i ruptura amb tot el que hauria de ser lògic i natural. 

PEDAGOGIA

OBJECTIU

Fer una radiografia del rastre explotatiu i de destrucció que deixen els nostres productes d'alimentació diaris. Entendre que les nostres decisions són bàsiques per a un canvi de consciència col·lectiu i assenyalar els conglomerats que dictaminen què consumim i com ho fem, d'on s'explota i a quin cost. 

Aprendre conceptes bàsics de cultura agrícola tradicional, plantació, cura i recol·lecció, temporades, costos, mètodes i models alternatius de plantació i associació .

POTENCIADORS

· Coneixement sobre el nostre entorn.

· Conscienciació del cost i els processos dels productes diaris.

· Treball en equip.

· Debat i cooperació en grups petits.

· Experimentar la terra i l'agricultura.

METODOLOGIA

La sessió consta de dues parts i s'inicia amb un joc de taula de creació pròpia.

Aquí sorgeixen i s'incorporen de manera inconscient els conceptes bàsics que es traballaran posteriorment en una interpretació acurada i un debat profund.

PARTICIPANTS

El taller s'estructura mitjançant taulers que permeten diferents formats de grup.

ENTRE 12 i 50 PERSONES

Per al debat proper i profund, l'ideal són unes 20 persones. Però pot assumir-se en grups més grans sense problemes. La dinamització s'adaptaria als formats més extensos.

TEMPS DE TALLER

El taller en global necessita:

ENTRE 1h30min i 2h30min.

Doncs la primera hora es dedica al joc de taula que requereix d'explicació y, sobretot, exempliicació de mètodes i mitjans necessaris per la interpretació i el debat que demana entre mitja i una hora més.

VALOR I COST

Com tots els tallers que proposem des de l'associació, aquest també funciona mitjançant la:

TAQUILLA INVERSA

Així que el preu va en funció de les vostres possibilitats amb un

MÀXIM DE 150€

No es permet pagar més del valor màxim, així que parlem de 0 a 150€ per aquest taller. Sense compromís ni obligació.

Los beneficis són pera poder seguir creant tallers, divulgant i denunciant.

bottom of page